Prajitura cu ciocolata

de kitchenflavors in Prajituri, 29 Mar 2011 | 19464 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 10 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 60g cacao
  • Crema:
  • 1 cana apa
  • 1 cana zahar
  • 40g cacao
  • 50g ciocolata (optional)
  • 200-250g unt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata:

Blatul: separam ouale (albusurile de galbenusuri), albusurile se bat spuma cu un praf de sare si cele 10 linguri de zahar. Adaugam galbenusurile (cate unul pe rand) si batem in continuare. Cu ajutorul unui tel incorporam cele 2 linguri de faina si cacaua.  Coacem blatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt pentru 25 de minute.

Crema: intr-o craticioara punem apa, zaharul si cacaua, amestecam cu un tel si o punem sa fiarba la foc mic, mic. Adaugam ciocolata si amestecam in continuu pentru ca altfel va da in foc. Fiebem crema pentru 20-25 de minute. Ea nu se va ingrosa foarte tare decat in momentul cand va fi rece. Cand crema este rece o amestecam cu untul care trebuie sa fie la temperatura camerei. Batem untul spuma cu mixerul si pe rand adaugam cate o lingura de crema.

Asamblarea: cand am terminat crema taiem blatul in doua pe lung, intindem pe prima foaie 1/2 din crema, punem a doua foaie peste si o ungem cu crema ramasa. Eu i-am facut un model simplu cu furculita si am presarat nuca de cocos.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu prune si bezea